Je dokonané!

Po 2 rokoch, ktoré v sebe niesli 4 kurzy, si konečne absolventi mohli vydýchnuť a povedať “je dokonané”. Diplomy sú odovzdané, my sa z nich tešíme a organizátori si vydýchli.

Posledný štvrtý kurz, týkajúci sa filmu a jeho tvorby sa uskutočnil ako obvykle v Žiline, na SOŠ sv. Jozefa robotníka a makali sme od 8.4-10.4.2016. Týmto kurzom dovŕšili putovanie médiami deviati účastníci z celkového počtu 17. Prešli sme si žurnalistikou, základnými zručnosťami o fotení a fotke, osvojili sme si prácu s photoshop- om a dokončili sme to krátkym filmom. Okrem nás absolventov a ostatných Meškárov, sme medzi sebou mali aj hercov, ktorí nám prišli pomôcť zrealizovať naše námety.

Každý tím mal svojho režiséra, kameramana, scénaristu, strihača a hercov. Celú sobotu sme tvorili, budovali priateľstvá a tie už vytvorené sme formovali ďalej. Pretože ako povedal jeden z organizátorov „vzťahy sú najdôležitejšie a všetko je o vzťahoch“.

Nedeľné doobedie sme trávili v slávnostnej atmosfére. Najprv sme si pozreli naše krátke filmy, po ktorých sa udeľovala zlatá ceruzka za jednotlivé úlohy. No a nakoniec sa absolventom štyroch kurzov odovzdávali certifikáty.

Simona Feldmanová, meškárka