Víkend využili naplno, presedeli ho za počítačom

Posledný októbrový víkend v Žiline odštartoval projekt Mediálnej školy ďalšiu sériu kurzov. Takmer dvadsať druhákov sa spoločne s lektorom zameralo na dizajn a grafiku.

ŽILINA 29.10.2017

Druháci Mediálnej školy prežili celý víkend za počítačom, no Facebook ani neotvorili. Naopak, grafika už pre nich nebude strašiakom. Tretí kurz Mediálnej školy s podnázvom TVORÍM odborne zastrešoval lektor Sebastian Andil. S účastníkmi sa podelil o svoje skúsenosti z oblasti grafiky a dizajnu. “Tento kurz bol pre mňa najlepší. Po predošlých som očakávala kvalitu, no predčil všetky moje očakávania. Nevnímala som, že som presedela celý víkend za počítačom. Aktivity boli  zvolené, tak aby sme striedali rôzne činnosti a boli tak v rovnováhe,” zhodnotila účastníčka Ľudmila Ľuptáková z Košíc.

Hlavným výstupom sobotného dňa bola grafická mediálna kampaň vybraných projektov a plánovaných akcií, ako napr. Púť zaľubených v Šaštíne, FB promo katechéz Odvážneho roka či grafické spracovanie série tvítov pápeža Františka alebo posolstva k Svetovému dňu masmédií. Len vytvoriť pekný plagát či reklamu však nestačí, a preto bol sobotný večer venovaný aj analýze printových reklám či billboardov.

Tretí kurz Mediálnej školy okrem grafickej tvorby zahrňa aj sebaprezentáciu pred kamerou či hlasový prejav. Účastníci si tak okrem iného mohli vyskúšať nahrávanie rozhlasovej hry a objaviť možnosti, ktoré im ponúka ich hlas a prejav pri prezentácií. “V dnešnej dobe je priam nutné vedieť kvalitne prezentovať dobré veci. Verím, že túto zručnosť využijú účastníci aj v profesionálnom živote, napríklad na pracovnom pohovore či prezentácii produktov,” vysvetľuje koordinátorka a odborná garantka projektu Alžbeta Hrušovská.

Mediálna škola je dvojročný projekt neformálneho vzdelávania, ktorý zastrešuje Laura, združenie mladých. Cieľom projektu je podpora vzdelávania mladých v mediálnej oblasti. Od decembra 2016 sú kurzy plne akreditované Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu. Nový v poradí už deviaty ročník pre prvákov štartuje už o dva týždne kurzom o žurnalistike.

__

Mária Gregová

spolukoordinátorka Mediálnej školy