Žilina ožila médiami!

Tretí novembrový víkend zaplavili Žilinu mladí dychtiví po médiách. Dvadsaťdva účastníkov z celého Slovenska sa pod vedením skúsených lektorov vzdelávalo v oblasti žurnalistiky.

Siedmy ročník Mediálnej školy ponúkol v prvom kurze mladým pestrú paletu aktivít a rôznych pohľadov na mediálne obsahy. „Najviac si odnášam z ponúknutých blokov. Naučila som sa akým štýlom mám písať článok či správu. Ale zvlášť mi dala „hodina“ vlastnej práce dotvorená odbornými pripomienkami lektorov“ vyjadrila sa Norika z Trnavy.

Odborníci z praxe novinár Jozef Kotris a žurnalistka Ivana Lövingerová sprevádzali mladých mediálnikov  aj zákutiami fungovania bulváru,  sociálnych sietí a zdieľali s nimi svoje početné skúsenosti z brandže. Počas celého víkendu ponúkli mladým svoje rady a postrehy k ich práci.

Účastníci si vyskúšali aj prácu skutočných novinárov. Popoludní zháňali v uliciach Žiliny  materiál k článkom na zadanú aktuálnu tému. Večer sa stali účastníkmi nezvyčajného podujatia. „Tlačová konferencia bola taká profesionálna, takmer ako naozaj, bol to pre mňa zážitok“ uviedol Michal z Rabče.

„Sme radi, že mladí majú stále záujem vzdelávať sa v médiách. Prekvapil nás aj záujem nielen študentov stredných škôl, ale aj pracujúcich.“ uviedla Alžbeta Hrušovská, koordinátorka Mediálnej školy.

Mediálna škola je projekt neformálneho vzdelávania, ktorý organizuje Laura, združenie mladých. Cieľom projektu je podpora vzdelávania mladých v oblasti médií. O tri týždne bude pokračovať ďalším kurzom pre druhákov.